26 Kasım 2014 Çarşamba

profiterol

  • hamuru için :
  • yarım paket margarin ( 125 gr )
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 yumurta
  • kreması için :
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • vanilya
  • üzerine çikolata sos
  •          hazırlanışı :
  • suyu ve yağı bir tencerede kaynatalım üzerine unu ilave edip karıştıralım. ılık olduğunda hamurumuza yumurtaları tek tek kırarak yoğuralım yumuşak bir hamur olmalı hamur sıkma torbasına yada kaşık ile yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde dizelim ve pişirelim. (fırın soğumadan fırını açmayalım yoksa toplarımız söner ) krema için ben önce tüm malzemeyi mikser ile çırpıp öyle pişiriyorum kremamızı pişirip  yarım kestiğimiz toplarının arasına koyalım üzerine çikolata sos pişirip dökelim afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder