3 Temmuz 2014 Perşembe

pişi

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 2,3-3 su bardağı un                                                                                                                                                                                         Un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ilave ederek  ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur kıvamını alınca üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika bekletin.Hamuru  parçaya bölün ve bezeler yapın. Düz zemine un serpiştirip bezeyi alın ve merdane ile  normal incelikte açın. Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Kızartma tenceresine yağı koyun ve ısıtın.Isınan yağa kestiğiniz hamur parçalarını atın ve arkalı önlü kızartın. Yağda pişmesine rağmen yağ çekmeyen nefis  pişilerinizi afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder