3 Haziran 2014 Salı

profiterol

  • Malzemeler : 125 gr margarin , 1 su bardağı su , 1 su bardağı un , 3 yumurta İçi İçin  : 1 adet yumurta ,2.5 su  bardağı süt , 1.5 çay bardağı toz şeker , 2 kaşık un , 2 kaşık nişasta , vanilya üzeri için : çikolatalı sosHazırlanışı : yağı ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca unu ilave edelim ve hamur olana kadar karıştıralım soğuduktan sonra tek tek yumurtaları ilave edelim tekrar yoğuralım bir kaşık ile yada krema torbası ile tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar dizelim fırına verdiğimiz hamurları pişirip soğumadan fırını açmayalım yoksa şişmiş olan hamurlarımız söner bu arada kremayı yapalım tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte karıştırarak pişirelim 2-3 dk kaynatalım profiterol toplarımızı ikiye bölelim arasına kaşık yada krema torbası ile kremamızı koyalım en son çikolatalı sosu hazırlayıp üzerine dökelim afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder